Pressmeddelande från Tiki Safety AB  2020-04-03

Coronaviruset

Karolinska universitetssjukhuset köper modern skyddsutrustning från Tiki Safety AB

Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm köper 4 000 andningsmasker av den svenska och internationellt erkända tillverkaren Tiki Safety AB. 

– Att sjukhuset uppgraderar sina andningsmasker tolkar jag som att de accepterar modern skyddsutrustning i kampen mot covid-19, säger Mikael Klockseth, vd Tiki Safety. 

Mikael och hans far är innovatörerna bakom Tiki-masken, som är specialutvecklad för sjukvården, återanvändningsbar och med högsta skyddsklass.

– Karolinska universitetssjukhusets inköp av Tiki andningsmasker kommer att ge ett bra skydd för 4 000 svenska läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal. Det känns verkligen bra att kunna bidra med detta i dessa tider, fortsätter Mikael Klockseth.

Utöver Karolinska universitetssjukhuset har bland annat Danderyds sjukhus och Lunds universitetssjukhus också beställt andningsskydd från Tiki Safety.

Sjukhusens beslut att köpa Tiki andningsmasker hänger ihop med att bristen på skyddsmaterial, inklusive andningsskydd, i den svenska sjukvården är mycket stor. Men det är även en strategi från sjukhusen att satsa på återanvändningsbara andningsskydd med mycket hög skyddsklass.

– Inom några veckor har vi kapacitet att tillverka flera tusen andningsskydd varje vecka. Och det ligger i allas intresse att svensk sjukvård får tillgång till andningsmasker och att vi kan bidra till att mildra det akuta behovet av andningsmasker, berättar Mikael Klockseth.

 

Fakta Tiki andningsskydd

Tiki har utvecklats i Sverige för användning i krävande miljöer med högsta krav på skydd mot luftburna partiklar och bakterier. Andningsskyddet är återanvändningsbart, har en självjusterande fläkt och drivs med batteri. Masken mäter i realtid kraften i varje andetag och levererar den luft och det tryck som användaren behöver. En stor vinst med skyddet, vilket Tiki är ensamma om, är att det ger god sikt och bra rörlighet eftersom motorn och filtret sitter på toppen av masken i stället för i ett bälte runt midjan. Tillverkningen sker i Tiki Safetys fabrik i Bro, norr om Stockholm.   

TM3P-klassat

Tiki andningsskydd är TM3P-klassat och klarar med råge WHO:s (Världshälsoorganisationens) krav på säkerhetsklass FFP3 eller högre. För att klassas som TM3P måste andningsskyddet filtrera bort minst 99,95 procent av 0,3 mikrometerpartiklar (0,0003 mm). Tikis mask är utvecklad som skydd mot corona, men skyddar även mot andra virus, mögel, bakterier, damm, rökpartiklar, asbest med mera.

För ytterligare information om Tiki andningsmask, kontakta Tiki Safety AB:
info@tikisafety.com, Tel. 08-35 32 49. www.tikisafety.se

- - -


Pressmeddelande 2020-04-03

Karolinska universitetssjukhuset köper modern skyddsutrustning från Tiki Safety

LADDA NER SOM PDF
LADDA NER SOM WORD DOC