- - -

Pressmeddelande från Tiki Safety AB 2020-06-05 

Techarenan Challenge 2020

Tiki Safety AB nominerade till årets framtidsbolag

Techarenan Challenge är en tävling där de främsta framtidsbolagen utses. I en rekordstor konkurrens har Tiki Safety nominerats till den prestigefulla utmärkelsen 2020.

Techarenan Challenge arrangeras för sjunde året och entreprenörstävlingen är öppen för alla Sveriges och Nordens bolag i startup- och tillväxtfas oavsett bransch. Tävlingen riktar sig till alla bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialiseras på den globala marknaden. Bolagen har utvärderats av en expertjury där stort fokus har lagts på skalbarhet, hållbarhet och att det finns väldefinierade tillväxtmöjligheter.

–  Vi är både hedrade och stolta över nomineringen, säger Tiki Safetys vd Mikael Klockseth. Vi vet att vi har en produkt med en god potential som ligger rätt i tiden. En lättanvänd skyddsmask som renar luften och skyddar användaren enligt högsta säkerhetsklass.

Under finaldagarna 13 november pitchar bolagen på plats för årets jury, och paneler och nyhetssändningar arrangeras på ämnet innovation och entreprenörskap. Hela programmet kommer att streamas live.

 

Fakta Tiki andningsskydd

Tiki har utvecklats i Sverige för användning i krävande miljöer med högsta krav på skydd mot luftburna partiklar och bakterier. Andningsskyddet är återanvändningsbart, har en självjusterande fläkt och drivs med batteri. Masken mäter i realtid kraften i varje andetag och levererar den luft och det tryck som användaren behöver. En stor vinst med skyddet, vilket Tiki är ensamma om, är att det ger god sikt och bra rörlighet eftersom motorn och filtret sitter på toppen av masken i stället för i ett bälte runt midjan. Tillverkningen sker i Tiki Safetys fabrik i Bro, norr om Stockholm.   

TM3P-klassat

Tiki andningsskydd är TM3P-klassat och klarar med råge WHO:s (Världshälsoorganisationens) krav på säkerhetsklass FFP3 eller högre. För att klassas som TM3P måste andningsskyddet filtrera bort minst 99,95 procent av 0,3 umm-partiklar. Tiki-masken är utvecklad som skydd mot corona, men skyddar även mot andra virus, mögel, bakterier, damm, rökpartiklar, asbest med mera.

För ytterligare information om Tiki Safety AB kontakta:
info@tikisafety.com, tel. 08-35 32 49, tikisafety.se

 

- - -

 


Pressmeddelande 2020-06-05

Tiki Safety nominerade till årets framtidsbolag

LADDA NER SOM PDF
LADDA NER SOM WORD DOC

Årets 50 framtidsbolag – här är finalisterna i Techarenan Challenge 2020

Hämta pressmeddelandet som pdf