Pressmeddelande från Tiki Safety AB 2021-12-15

 

Tiki Safety kvalitetssäkrar inför framtiden

Tiki Safety har sedan starten jobbat för att möta de allra högsta kraven inom personlig skyddsutrustning, detta för att tillhandahålla de bästa lösningarna och produkterna till alla kunder inom den industriella och medicinska sektorn. Andningsskydden uppfyller alla krav för användning i miljöer som kräver högsta skydd mot luftburna partiklar, virus och bakterier.

I mars år 2021 bestämde sig Tiki Safety AB för att ytterligare uppgradera sitt kvalitetsledningssystem, allt för att möta och överträffa branschens krav och förväntningar. Från och med idag kan de med glädje meddela att de nu har certifierat deras kvalitetsledningssystem med tre nya ISO-standarder.

Tiki Safety är nu mycket stolta och glada över att nu ha ett sömlöst, fullt integrerat och certifierat kvalitetsledningssystem för;

  • ISO 9001, med ett starkt kundfokus
  • ISO 13485, med fokus på de krav det medicinska regelverket ställer på företag och produkt
  • ISO 14001, för att utveckla och förbättra miljömål inför framtiden

 –       Det känns fantastiskt att vi nu har implementerat tre nya kvalitetsledningssystem för ett företag som expanderat så snabbt som Tiki Safety AB, särskilt eftersom vi har gjort allt själva inom företaget. Att sedan veta att vi är det enda företaget som erbjuder en lösning som skyddar både patient och användare, CE märkt mot medicinsk klass 1, är något fullkomligt unikt på marknaden. Detta samtidigt som vi som modernt företag jobbar för att varje andningsskydd skall ha en så liten påverkan på miljön som möjligt, säger Christopher Scheutz, Kvalitets- och Produktchef på Tiki Safety AB.

Tiki Safety är därmed det enda företaget i världen som tillverkar certifierade andningsskydd av medicinsk klass som skyddar både användare och patient.

–       Vi vill rikta ett stort tack till alla inom och utanför organisationen, samt de företag som har hjälpt oss göra denna certifieringsprocess möjlig, säger Mikael Klockseth, vd för Tiki Safety AB. 


Fakta Tiki andningsskydd
Tiki har utvecklats i Sverige för användning i krävande miljöer med högsta krav på skydd mot luftburna partiklar och bakterier. Andningsskyddet är återanvändningsbart, har en självjusterande fläkt och drivs med batteri. Fläkten mäter i realtid kraften i varje andetag och levererar den luft och det tryck som användaren behöver. En stor vinst med andningsskyddet, vilket Tiki är ensamma om, är att det ger god sikt och bra rörlighet eftersom fläkten och filtret sitter på toppen av andningsskyddet istället för i ett bälte runt midjan. Tillverkningen sker i Tiki Safetys fabrik i Bro, norr om Stockholm.   

TM3P-klassat
Tiki andningsskydd är TM3P-klassat och klarar med råge WHO:s (Världshälsoorganisationens) krav på säkerhetsklass FFP3 eller högre. För att klassas som TM3P måste andningsskyddet filtrera bort minst 99,95 procent av 0,3 mm-partiklar. Tikis andningsskydd är utvecklade för att skydda mot partiklar, virus, mögel, bakterier, damm, rökpartiklar, med mera.

 

För ytterligare information om Tiki Safety AB kontakta:
Mail:
Telefon: 08-35 32 49
www.tikisafety.se