Pressmeddelande från Tiki Safety AB 2022-02-18

Tiki Safety placerar sig på Deloittes lista över Sveriges 50 snabbast växande bolag

Tiki Safety AB tillverkar fläktassisterade andningsskydd i Stockholm. Andningsskydden uppfyller alla krav för användning i miljöer som kräver högsta skydd mot luftburna partiklar, virus och bakterier. Idag används Tiki Safetys andningsskydd inom byggsektorn, räddningstjänsten, sjukvården och ett flertal laboratorier.

Sweden Technology Fast 50 är en rankning av Sveriges 50 snabbast växande teknikföretag, baserat på tillväxten i nettoomsättningen de senaste fyra åren. Rankningen inkluderar såväl publika som privata bolag och omfattar all typ av teknologi, från mjuk- och hårdvara till life science, kommunikation och clean technology. Läs gärna mer på fast50.se.

- Det är så roligt att få uppmärksamma och fira företagen i årets Deloitte Sweden Technology Fast 50. Bolagen på listan, och deras  smarta lösningar och tjänster, speglar Sveriges ledande position inom innovation, entreprenörskap och digital transformation. Att kvalificera till en plats på listan är en imponerande bedrift och vi ser fram emot att följa dessa företag framöver, säger Ester Sundström, partner och ansvarig för Deloitte Sweden Technology Fast 50.

- Vi är mycket tacksamma för vår placering på denna lista och känner oss hedrade över att få en 22:a plats med alla dessa fantastiska bolag.
Efter ett extremt snabbt utvecklings- och certifieringsarbete kan vi nu erbjuda ett ännu bättre skydd för sjukvårdspersonal som arbetar i smittsamma miljöer. Tack vare ett fokuserat utvecklingsarbete kunde vi på Tiki Safety under 2020 lansera ett andningsskydd som skyddar både användare och patient, säger Mikael Klockseth, vd för Tiki Safety.
Tiki Medical är testad, certifierad och produktionen är igång. Detta för att skydda all Sveriges sjukhuspersonal med rätt andningsskydd, framtagna just för att skydda både användare och patient avslutar Mikael Klockseth, vd för Tiki Safety AB.

Tiki Safety gjorde en enorm tillväxt under år 2020 när pandemin slog till i Sverige och efterfrågan på andningsskydd blev extrem. Under denna tid togs även en ny produkt fram, för att möta marknadens efterfrågan. Ett andningsskydd som anpassats för sjukvården för att skydda både användare och patient, Tiki medical.

 
Fakta Tiki andningsskydd
Tiki har utvecklats i Sverige för användning i krävande miljöer med högsta krav på skydd mot luftburna partiklar och bakterier. Andningsskyddet är återanvändningsbart, har en självjusterande fläkt och drivs med batteri. Fläkten mäter i realtid kraften i varje andetag och levererar den luft och det tryck som användaren behöver. En stor vinst med andningsskyddet, vilket Tiki är ensamma om, är att det ger god sikt och bra rörlighet eftersom fläkten och filtret sitter på toppen av andningsskyddet istället för i ett bälte runt midjan. Tillverkningen sker i Tiki Safetys fabrik i Bro, norr om Stockholm.


TM3P-klassat
Tikis andningsskydd är TM3P klassade och klarar med råge WHO:s (Världshälsoorganisationens) krav på säkerhetsklass FFP3 eller högre. För att klassas som TM3P måste andningsskyddet filtrera bort minst 99,95 procent av 0,3mm partiklar. Tikis andningsskydd är utvecklade för att skydda mot partiklar, virus, mögel, bakterier, damm, rökpartiklar, med mera.

 

För ytterligare information om Tiki Safety AB kontakta:

Mail:
Telefon: 08-35 32 49
www.tikisafety.se