En revolution bland filtrerande andningsskydd

Tiki ser inte ut som något annat andningsskydd på marknaden. Vi tyckte nämligen att det var dags att på allvar göra något för alla er som arbetar i dålig luft och skadliga miljöer. Vi tog reda på vilka problem som fanns – och löste dem.

Resultatet blev Tiki, en unik svensktillverkad övertrycksmask som inte bara ger ökad komfort och säkerhet utan även är en av de mest avancerade och mest lättanvända säkerhetsprodukterna på marknaden.

 

Vi tänkte på dig som arbetar i skadliga miljöer

Tiki är helt unik i sin konstruktion. Fläkten sitter skyddad inuti masken och fläkthastigheten regleras automatiskt tack vare den innovativa tryckgivaren som styr mängden luft som behövs för att hålla övertryck i andningsskyddet.
Tiki passar för alla typer av arbete i skadlig miljö (så länge det finns syre i luften). Så oavsett om du slipar på båten, sanerar asbest eller arbetar i biologiskt smittade miljöer så kommer med största sannolikhet arbetet att gå lättare med Tiki.

Med Tiki har vi tagit bort många av de problem som konventionella andningsskydd ger. Borta är trasslet med otympliga slangar och externa enheter. I Tiki är mask, fläkt och filter samlat på ett ställe. Vikten är lägre, andningen går lättare och sikten är bättre. Tiden för rengöring och sanering har vi reducerat till nära noll.

Fläkten sköter sig själv och anpassar automatiskt luftmängden till din andning. Det gör att du alltid andas obehindrat med jämn tillförsel av ren luft i masken. Den förbättrade sikten gör arbetet säkrare och underlättar visuell kommunikation med dina medarbetare. Partikelfiltret byts enkelt och snabbt och skyddar mot alla typer av partikelformiga föroreningar (P3). Och allt är givetvis certifierat för högsta säkerhetsklass för filtrerande andningsskydd.

Genomtänkt i varje detalj.

Fläkten drivs av ett uppladdningsbart batteri som sitter i fläktenheten. Ett fulladdat batteri räcker till ca 2,5 timmars oavbruten användning. Som extra tillbehör finns ett externt batteri med högre kapacitet och som samtidigt reducerar maskens vikt vilket även kan vara fördelaktigt vid extrema arbetsförhållanden. Batteriet driver även den inbyggda LED-belysningen.

Den helt imfria masken är tillverkad av transparent PET-G och TPE. Masken är förbrukningsmaterial och kan bytas ut om den skulle skadas eller bli repig.

Den finns i tre olika storlekar Small, Medium och Large. För bästa komfort och säkerhet är det viktigt att välja mask i rätt storlek.

Filtret är certifierat enligt högsta klass för partikelfilter (P3) och sitter fäst med bajonettfattning ovanpå masken. Det gör att filtret byts med ett enkelt handgrepp på mindre än 30 sekunder.
Alltihop hålls plats med en elastisk sele som enkelt justeras till god passform.

Designad för att underlätta ditt arbete

Ditt arbete är redan krävande så varför låta din skyddsutrustning störa dig mer än nödvändigt? Vi har designat Tiki för att möta kraven från en rad olika arbeten i dålig luft och skadlig miljö. Därför är Tiki lika lämplig för enklare arbeten i dammig luft som extrema miljöer kontaminerad med giftiga partiklar och biologisk smitta.

En helmask som är enkel att använda

Det är få delar och alla passar bra ihop. Behöver någon del bytas ut är det enkelt. För transport eller förvaring finns bra och enkla lösningar. Den enklaste är en mjuk påse att ha allt i. En starkare och slagtålig förvaring är plastväskor som också kan innehålla fler masker och batterier.

Arbeta obehindrat.

 

Användningsområden:
Överallt där skadliga partiklar finns i luften.

Utrustning till helmask för alla behov

Tiki andningsskydd finns som tre olika grundutrustningar, dessa innehåller allt som behövs för att komma igång med Tiki. De är främst anpassade för olika antal användare och behovet av extern laddare. Därutöver finns förbrukningsmaterial som filter och utbytesmasker. Under extrautrustning hittar du tillbehör som billaddare, externt batteri med mera.

Tiki Andningsmask startkit

TikiSTART

Innehåller allt för att komma igång att använda Tiki. Mask, sele, filter och fläkt med internt batteri. Finns med tre olika storlekar på masken S, M och L.

Tiki Andningsmask Pro

TikiPRO

En komplett utrustning för regelbunden användning av i första hand en användare. All utrustning ryms i väskan, även flera masker. Innehåller all nödvändig utrustning: en mask, sele, filter, fläkt med internt batteri, laddare och ett externt batteri med kabel.

Tiki Andningsmask TikiMULTI med TikiUSER

TikiMULTI med TikiUSER

Lämplig när flera användare ska dela på utrustningen. TikiMULTI levereras i väska som innehåller två externa batterier, fläkt utan internt batteri (40g lättare), laddare och billaddare. Kompletteras med TikiUSER – en för varje användare som då får sin egen mask, sele och filter.

Tiki Safety Andningsmask med utrustning

Upplev Tiki andningsmask i verkligheten

Om du är nyfiken på att se Tiki i verkligheten är du välkommen att kontakta oss eller någon av våra återförsäljare. Det finns även möjlighet att hyra utrustning hos våra samarbetspartners för uthyrning. Du hittar oss och dem under fliken Kontakt.