tikisafety_omoss

Svensk ingenjörskonst

Tiki utvecklades av två insiktsfulla ingenjörer som såg problemen med konventionella andningsskydd och kände sig manade att förbättra arbetssituationen för alla som arbetar i miljöer som kan vara skadliga för hälsan.

Resultatet av det arbetet var Tiki – en revolutionerande produkt som är både lättare och enklare att använda än liknande produkter på marknaden.

Bolaget Tiki Safety AB grundades 2011 och är baserat i Bro utanför Stockholm. Ända sedan starten sker all design och produktion av Tiki i Sverige.

Teamet som ligger bakom Tiki består idag av en dynamisk blandning av uppfinnare, ingenjörer och entreprenörer. Med en gemensam erfarenhet på över 30 år av innovation inom skydds- och andningsutrustning fortsätter de att arbeta dedikerat för att förbättra arbetsmiljön för människor över hela världen. Under 2020, fick Tikis team och grundare uppbackning av Kavera, en svensk investerargrupp som fokuserar på hälsa- och hållbarhet. Tillsammans med sin nya partner, har Tiki en stark plattform att ta avstamp i för att lansera Tiki medical och fortsätta sin globala tillväxtresa.

Vi arbetar vidare

Tiki är färdig men inte vårt arbete. Vi lyssnar på våra kunder och alla som använder Tiki. Därför arbetar vi ständigt vidare med utvecklingen av nya filter, nya funktioner och allt annat som krävs för att möta marknadens tuffaste behov. Tiki har fått stor uppmärksamhet på den internationella marknaden så en stor del av arbetet går till att få certifieringar och godkännanden från alla hörn av världen.

Ambitionsnivån vi har satt för oss själva är att hela tiden leverera den bästa lösningen för alla som ställer höga krav på personlig säkerhet.